Ramen met tempeh

Ik ben nog steeds vegetarisch aan het koken en zoek meer de vleesvervangers op waarvan ik vroeger dacht dat enkel biologische veganisten die geen gluten kunnen verdragen aten. Maar sommige dingen zijn echt heel lekker en zijn rijk aan proteïnen. Heel goed want ik sport ook vaak en vind het belangrijk om wel in vorm te blijven en me niet slap te voelen of vermoeid. Vandaag kook ik met tempeh, een koek van sojabonen. Heel rijk aan gezonde vezels, ijzer calcium en vitamine b. Het nadeel is dat er weinig smaak aanzit. Maar ik zou geen foodblogster zijn als ik hier geen oplossingen voor zou weten.
Ik maak dit samen met ramen. Ramen is een noedelsoep met heel veel smaak. Belangrijk is dat je bouillon veel smaak heeft.

Wat hebben we nodig? 4pers. (2uur bereidingstijd voornamelijk op het vuur zetten, 15 minuten werk)

1 pakje tempeh
3 lepels sojasaus
2 lepels ketjap
20 gr sesamzaadjes
2 lepels tahini (sesampasta)
1 zakje miso
400 ml sterke groentebouillon
4 eieren
1 chilipeper
200 ramen (glasnoedels)
1 potje (100 gr) sojabonen
10 champignons
pakje oesterzwammen
paar lenteuitjes

Snijd de tempeh in fijne blokjes en doe deze in een kommetje met de sojasaus, ketjap, 1 lepel tahini en sesamzaadjes. Laat dit marineren in de koelkast terwijl je de ramen voorbereid. Doe de bouillon (liefst versgemaakte maar als je dit niet hebt gebruik dan 2 blokjes maggi/knorr keteltje) in een pot en zet deze op een zacht vuur. Doe de miso en 1 lepel tahini erbij en laat alles zachtjes zusseren. Snijd de chilipeper fijn en doe deze ook bij in de soep. Snijd de champignons en oesterzwammen en in grove stukken en voeg deze ook toe. Laat alles anderhalf uur pruttelen. Voeg op het laatste de ramen toe en meng alles goed. Bak de tempeh in een hete pan voor 5 minuutjes. Serveer de ramen met lente ui, sojabonen en gebakken tempeh. Je kan ook nog een zachtgekookt eitje toevoegen aan elk bordje maar dit is niet noodzakelijk.

Bon appetit! X


Reacties

Populaire posts