Scampi's in een pittige tomatensaus

Ik eet dan wel geen vlees meer op het moment, vis of schaaldieren eet ik nog wel een paar keer in de week. Soms is het moeilijk om op restaurant te gaan en een lekker vegetarisch gerechtje te krijgen en dan neem ik soms wel een scampi's of tonijn. Scampi's heb ik altijd al graag gegeten en ik vind de variatie van de receptjes heel leuk met dit product. Het feit dat ik af en toe nog vis eet vind ik wel fijn en vooral mijn vrienden en familie vinden dit goed. De meesten vinden het heel moeilijk om puur vegetarisch te koken en dat vind ik soms wel jammer want er zijn talloze vegetarische gerechtjes die alles behalve saai zijn. Vandaag dus niet zo veggie maar wel zooo lekker, scampi's in een pittige tomatensaus.

Wat hebben we nodig? (4pers.) half uurtje bereidingstijd
500 gr scampi's (uit de vriezer)
1 blik tomatenblokjes
1 blikje passata
1 paprika
1 pepertje
1 ui
1 teentje look
1 blikje lightroom (100ml)
1 theelepel sambal
1 theelepel suiker
100 cl witte wijn
peper
zout

Pel de scampi's en ontdarm ze. Je kan ook gewoon ontdarmde kopen. Spoel ze goed af en dep ze droog met een handdoek. Snijd de ui, look en peper fijn en doe deze in een hete diepe pan. Doe de sambal erbij en fruit alles goed aan. Snijd de paprika in grove stukken en voeg deze ook toe. Doe de scampi's erbij en verhit alles goed. Blus dan met witte wijn.

Doe de tomatenblokjes,passata en suiker bij in de pan en roer alles goed. Doe de room erbij en blijf zachtjes roeren voor 5 minuutjes. Kruid alles af met peper en zout. Serveer met een lekker stukje brood.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts