Spaghetti met spinazie en champignons

I love a good pasta! Ik zou een Italiaanse moeten zijn. Ik hou van pasta, van wijn , van mode en ik zit vol temperament. So all te good reasons. Pasta's zijn niet alleen lekker, ze zijn ook zo makkelijk. Ik maak vaak pasta's als ik weinig tijd heb en toch iets vullend en lekker wilt eten. De laatste jaren kook ik vooral vaak met volkorenpasta. Dit is volgens mij gezonder en vult ook beter. Vandaag maak ik een lekkere creamy veggie pasta die echt heel lekker is en perfect is met een glaasje wijn.

Wat hebben we nodig? 2pers. (20min. bereidingstijd)
200 gr volkorenspaghetti
2 handen vol verse spinazie
1 potje mascarpone (150gr)
10 witte champignons
10 kerstomaten
verse rucola
50 gr Parmezaanse kaas
peper
zout
2 lepels olijfolie

Kook de spaghetti 8 minuten. Was de spinazie en snijd de champignons en tomaten in grove stukken. Doe een klein beetje olie in een grote pan en stoof kort de spinazie aan. Doe de champignons erbij en bak deze ook even. Doe dan de pasta en mascarpone in de pan en roer alles goed door elkaar. Kruid goed af met peper en zout. Voeg dan de tomaatjes toe en laat alles nog een minuutje op het vuur.
Doe alles op een bordje en werk af met rucola, Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts