Wrap met falafelballetjes

Mijn vriendje kwam een paar dagen geleden thuis met het geweldige idee om zelf falafel te maken. Ik vond dat natuurlijk super want ik had dit nog nooit gemaakt en we hadden besloten hier samen een lekker gerechten van te maken met wraps. Lekker, gezond en best makkelijk te maken. We koken best vaak samen en dat is supergezellig met een glaasje wijn erbij. Samen koken is een van onze favoriete bezigheden. We zijn ook samen vegetarisch aan het eten en dat geeft veel creatieve ideetjes. So let's go!

Wat hebben we nodig? (2pers.) bereidingstijd 30min.

400 gr kikkererwten uit blik
1 ei
1 teentje look
1 sjalot
3 el tahine (sesampasta)
Verse koriander
Beetje paneermeel
Citroensap van halve citroen
1 blik tomatensalsa
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
Verse munt
Klein potje yoghurt
1 rode ui
4 maiswraps
Komijn

Doe de kikkererwten in een blender met de tanine. Meng dit geheel met een ei en wat paneermeel en het citroensap. Snijd de helft koriander en munt fijn en meng dit alles door elkaar met komijn. Snijd de sjalot, look en puntpaprika fijn. Stoof deze aan in een potje en doe de tomatenpuree erbij. Bak de falafelballen en snijd ondertussen de munt fijn en meng deze met de yoghurt. Bak de wraps in een hete pan, dresseer met de tomatensalsa , yoghurt en voeg de falafelballen toe. Werk alles met koriander en fijngesneden rode ui.


Bon appetit! X



Reacties

Populaire posts