Homemade pizza met rode champignons en truffelolie

Ik laat mij graag inspireren door andere bloggers. Door instagram scrollen en alle mooie foodfoto's bekijken is een van men favoriete dingen en men vriendje wordt er vaak gek van. Ik vind het een ware kunst om mooie foto's van een superlekker gerecht te maken. Want je gerechters moeten niet enkel lekker zijn maar ook nog supermooi.
Virginie van A Spoonful of Happiness had een supermooie pizza gemaakt met rode biet topping in plaats van tomatensaus. Deze wilde ik dus heel graag ook proberen. Ik geef natuurlijk wel aan alles men eigen touch. That's juist me, te eigenwijs om een recept volgen.
Deze pizza is vegetarian, instagramproof en heel origineel.

Wat hebben we nodig? 40 minuten Bereidingstijd - 1 pizza
2 rode bieten
1 lepel tahine ( sesampasta)
1 rol voorgemaakt pizzadeeg ( lekker makkelijk )
1 hand vol oesterzwammen
5 champignons
1 spietje kaas Chaumes of andere Franse kaas die je lekker vindt
1 theelepel truffelolie
2 vijgen
Beetje verse basilicum
Peper

Doe de bieten met de tahine in de mixer tot dit een saus is. Rol het pizzadeeg uit en doe de rode bieten topping erop en zet dit al 10 minuten in een oven van 200 graden. Haal dan de pizza eruit. Beleg deze met oesterzwammen, champignons, truffelolie en de helft van de kaas. Zet deze terug 10 minuten in de oven.

Werk af met kaas, verse vijgen en basilicum.

 

Bon appetit ! X 


Reacties

Populaire posts