Jasmine, Libanese food

Deze week was ik uitgenodigd bij Jasmine in Antwerpen, een Libanees restaurant met een kaart vol vegetarische gerechtjes. Omdat ik al een tijdje vegetarisch ben weet ik dat het niet altijd makkelijk is om ergens meerdere veggie gerechtjes te bestellen. Keukens van andere culturen vind ik ook helemaal top en ik was dus heel bij met de uitnodiging bij dit restaurant.De ontvangst was zo persoonlijk en hartelijk dat ik me direct helemaal thuis voelde . Het interieur is zeer sober maar ze gingen nog vernieuwen en het was alvast heel proper. Na enkele minuten aan tafel toverde de gastvrouw allemaal kleine gerechtjes aan tafel van humus tot fatoush. De fatoush was mijn lievelingsgerecht en heel smaakvol. Alle gerechtjes zaten boordevol smaak en waren tot in de puntjes verzorgd.


Daarna volgde een barbecue gerecht, wat een van hun specialiteiten is. De kip en het lam worden op steenkool gegrild en aangezien ik vegetarisch ben heb ik mijn vriendje alles laten proeven en hij heeft het volmondig goedgekeurd! Hij is een kok van opleiding met gouden smaakpapillen dus als hij zegt dat het goed is vertrouw ik hem volledig.

 


Als dessert was er nog een zoete thee met heel zoete koekjes. Ik zat eigenlijk al heel vol maar het was de perfecte afsluiter.


Een heel mooie inspiratie om zelf eens Libanees te koken. De fatoush ga ik zeker proberen na te maken en de vele smaken en kruiden hebben me aan het denken gezet voor mijn volgend recept.

Bedankt  team Jasmine voor de mooie ervaring.


Reacties

Populaire posts