Ovenschotel met savooi

Wat is er beter in de herfst en winter dan een lekkere ovenschotel? De pompoenschotel staat al op de blog maar vandaag gebruik ik savooi als hoofdingredient. Savooi is en groente die niet al te vaak meer gebruikt wordt maar ik vind savooipuree een echte winterse topper. Savooi is goedkoop en heeft een hoog vitamine c gehalte. Alsook zit de stof thiocynaat in savooi, dit staat bekend voor zijn antibiotische werking. Deze groente is dus ideaal als je je wat ziekjes voelt. Let's make it!

Wat hebben we nodig? 4pers. (1u bereidingstijd)
1 savooikool
500 gr bloemige aardappelen
400 gr veggiegehakt of kippengehakt
200 gr hoeveboter
1 ei
100 ml melk
100 gr geraspte kaas
Peper
Zout
Nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook deze 20 minuten. Doe de buitenste bladeren van de savooikool en haal het hardste binnen gedeelte uit de kool. Snijd de savooikool in fijne stukken en kook deze voor 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak het veggie / kippengehakt even aan zodat het wat kleur heeft en kruid af met peper en zout.
Giet de aardappelen af en doe de helft van de savooikool erbij samen met de boter, melk en het rauwe ei. Stoemp alles goed en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Doe het gehakt in de ovenschotel, dan de puree en dan de andere helft savooikool. Werk af met kaas en zet dit 30 minuten in een oven op 180 graden.

Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts