Quiche met broccoli, spinazie en zalm

Vaak zie ik mensen in hun lunchbox boterhammetjes mee zeulen. Een boterhammetje kan wel eens lekker zijn, maar elke dag brood... Dat is maar niks. Dus vandaag laat ik een van de simpelste gerechtjes zien die je kan meenemen als lunch. Een quiche kan je koud eten, je hoeft het niet perse koud te bewaren, het blijft lang lekker en je kan er alle kanten mee uit. Aan een quiche heb je amper werk en het is lekker goedkoop. So here we go.

Wat heb je nodig? 4 pers. (40min bereidingstijd waarvan 10 min werk)
1 broccoli
200 gr gerookte zalm
100 gr spinazie
1 ui
400 ml room
2 eieren
1 pakje zanddeeg ( koop dit kant en klaar als je niet veel tijd en ervaring hebt )
100 geraspte kaas
Peper 
Zout
Nootmuskaat


Snijd de broccoli in stukjes en kook deze 7 minuutjes en spoel deze dan af met koud water. Snijd de ui in fijne stukjes. Pak het deeg en leg deze in je taarten/quichevorm. Doe de spinazie, ui en broccoli erbij. Snijd de zalm in fijne stukjes en verdeel deze over de quiche. Meng de room met de eieren, voeg er goed wat peper, zout en nootmuskaat aan toe en giet deze over de quiche. Werk af met geraspte kaas en plaats deze in een voorverwarmde oven voor 30 minuten op 180 graden.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts