Ravioli met pompoen en walnoten

Het is herfst en ik ben er helemaal klaar voor! Mijn dekentje ligt al in de zetel, de sjaals zijn gewassen, er komt al is een theetje aan te pas 's avonds en de pompoengerechtjes zijn heerlijk. De pasta die ik vandaag maak is heel makkelijk en geeft dat herfstig gevoel. Voor degene die het nog niet weten, ik ben recent verhuisd naar Vorselaar. Dit is een hele stap voor een citygirl like me. Maar ik vind het wel prettig. Ik rijd 's ochtends met men auto langs de weiden en de bossen. Herfst is

verschrikkelijk mooi en rustgevend hier. Er zijn hier ook wat zaken in de buurt met streekproducten en specialiteiten, of bakkertjes met van die echte homemade taartjes die eruit zien alsof je eigen oma ze gebakken heeft. Herfst bevalt me dus wel dit jaar.

Wat hebben we nodig? (2 pers. ) 20 min Bereidingstijd
1 butternut pompoen
1 pakje ravioli gevuld met eekhoorntjesbrood van Albert Heijn
10 walnoten
1 pakje room van 150 ml
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
Twee tenen look
Verse tijm
Verse rozemarijn
Nootmuskaat
Peper
Zout

Snijd de pompoen en courgette in schijven en doe deze in een ovenschotel met een scheut olijfolie, verse rozemarijn, tijm en twee tenen look in stukken gesneden. Zet dit 20 minuten in de oven op 200 graden.

Kook de pasta, giet deze af en doe deze in een diepe pan met wat olijfolie. Kruid deze goed af met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de room bij en laat deze rustig een beetje sudderen op een laag vuur. Voeg dan de courgette en pompoen toe en roer alles goed onder elkaar.

Werk alles af met gecrushte walnoten en verse kruiden.


Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts