Veggie salade met feta, avocado en rode biet

Sommige dagen heb ik echt een stevige lunch nodig. Als ik veel werk of veel sport heb ik streef ik naar een volwaardige maaltijd tijdens de middag zodat ik veel energie heb. De lunch die ik vandaag maak is superlekker en vol energie. In de winkel kan je nu ook een zakje bulgur of quinoa kopen die je gewoon even moet opwarmen. Dit bespaart me vaak tijd want tijdens de lunch moet ik me meestal haasten. Of je kan dit gewoon op voorhand maken en in een leuke lunchrooms meenemen naar je werk. Let wel op want al je collega's zullen jaloers zijn.

Wat hebben we nodig? 2 pers.  (10minuten bereidingstijd)

1 zakje bulgur (250gr)
1 avocado
1 gekookte rode biet
1 rode ui
1 pakje fetakaas (150gr)
paar radijsjes
Pompoenzaden
1 citroen
Peper

Warm het zakje bulgur even op en doe er citroensap bij van een halve citroen. Snijd de ui , radijsjes, rode biet en avocado fijn en meng deze met de bulgur. Snijd de feta in blokjes en doe deze over de salade. Doe er ter afwerking nog pompoenzaden, citroensap en peper over en je hebt een heerlijke lunch.

 Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts