Chili sin carne

Soms zijn de bijgerechtjes bij het hoofdgerecht het detail dat je gerecht helemaal afmaken. Vandaag maak ik iets dat ik al vaker heb gemaakt maar deze keer geef ik er nog wat lekkere bijgerechtjes bij die je niet veel werk kosten maar je chili sin carne wel helemaal af maken. Euh , Dominique, het is chili CON carne... Nee hoor, chili sin carne is de vegetarische versie en minstens even lekker. Beloof me dus dat je zeker deze versie eens uit test want hij is superlekker!

Wat hebben we nodig? 4 pers. (30min bereidingstijd)

Chili sin carne:
500 ml passata
800 gr veggie gehakt (tofugehakt of seitzngehakt)
1 blik rode bonen
1 chilipeper
1 grote ui
2 tenen look
1 wortel
3 selderstokjes
1 blik mais
Chilipoeder
Zout
Paprikapoeder

Bijgerechten:

1 tomaat
1 rode ui
1 teen look
2 limoenen
1 avocado
Verse koriander
1 eetlepel olijfolie
1 potje zure room
Peper en zout.

Maak de eerst de chili sin carne. Snijd de ui , look en chilipeper fijn en fruit deze aan. Snijd de wortel en selder en voeg deze toe aan de pot. Doe de passata erbij en roer alles goed. Voeg dan het veggiegehakt, de bonen en de mais toe en meng alles goed. Kruid af met zout, chili en paprikapoeder en laat alles sudderen op een zacht vuur.

Maak dan een salsa. Snijd de tomaat, rode ui en look heel fijn en meng dit met het sap van een limoen. Werk af met verse koriander.

Maak je guacamole. Snijd dan de avocado, plet deze goed en doe er olijfolie en sap een limoen bij. Kruid af met peper en zout. Werk af met verse koriander.

Zure room geef je gewoon in een mooi potje met wat peper en limoenschijfje erbij.


Reacties

Populaire posts