Empenadas gevuld met spruitjes , champignons en pompoen

Restjes, iedereen heeft dat in huis. Maar niet veel mensen doen daar iets mee. In plaats van het weg te gooien maak ik vaak soep met de restjes van het eten, maar wat je ook kan doen is quiche of empenada's maken. Empenada of empenade is een deeg gevuld met wat je maar lekker vindt. Het is iets typisch Argentijns en je eet het meestal warm. Maar in de zomer kan je dit met een frisse vulling met yoghurt en munt maken en kan je dit ook koud eten. Vandaag maak ik een typische herstvulling want ik had nog groentjes over van andere receptjes. Zo moet ik alvast niets weggooien en het is een keer iets anders dan soep.

Wat hebben we nodig? 4 empenada's (40 min bereidingstijd)

1/4de pompoen
Hand vol spruitjes
100 gr oesterzwammen
400 gr seitangehakt (vegetarisch gehakt)
1 rol bladerdeeg
Verse tijm
Verse rozemarijn
Peper
Zout

Dip:
200ml yoghurt
1 teentje look
Peper
Zout
Verse bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen, spruiten en champignons en versnijd ze in gelijke stukken. Bak deze even aan in een pan op een laag vuur met wat boter. Voeg het gehakt toe en kruid alles af met verse tijm, rozemarijn, peper en zout.

Snijd het deeg een vier stukken (zoals je een pizza zou snijden) . Doe de vulling met groenten en gehakt op het deeg en vouw dit toe. Knijp de boord van het deeg goed aan maak zo kleine pakketjes.
Doe de empenades in de oven voor 20 minuten.

Snijd dan de look fijn , meng deze onder de yoghurt met peper en zout. Werk af met versgesneden bieslook.


Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts