Pasta met paddestoelen en truffel

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn. Met dat idee staan er veel gerechtjes op de blog maar deze pasta springt er zeker uit. Door de simpelheid van het gerecht is het heel puur en superlekker. Wel belangrijk dat je met verse producten werkt, zo breng je het gerecht volledig tot zijn recht. De pasta is zowel in de herfst als in de winter heel lekker en omdat we er verse truffel in gebruiken kan je dit zeker gebruiken bij een fancy diner.

Wat hebben we nodig? 2pers. ( 20minuten bereidingstijd)
400gr verse tagiatelli ( ik koop de mijne bij een Italiaanse delicatessezaak)
Een kleine truffel (€10)
Verse tijm
Een hand vol boschampignons
Een hand vol chanterellen
Een hand vol maitake (kleine dunne paddestoelen)
100 ml room
1 teen look
1 sjalot
1 el truffelolie
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Peper
Zout

Kook de tagiatelle al dente. Spoel de pasta met koud water. Maak de paddestoelen schoon en snijd de look en de sjalot fijn.
Fruit de look en de sjalot aan en voeg alle paddestoelen toe. Kruid alles goed met peper en zout en voeg de room en de tagiatelli toe. Laat alles 2 minuten sudderen en meng de truffelolie eronder. Doe de pasta in bordjes. Werk af met versgeraspte truffel, tijm en Parmezaanse kaas.

Simpel maar zooooo lekker!



Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts