Tikka Masala

Vandaag op het menu, Tikka masala. Handig om in een grote pot te maken voor veel mensen en superlekker. In het juiste kommetje en met wat verfijnde garnering is dit zelfs een ideaal gerechtje voor met de feestdagen. Dit is een Brits-Indiaas gerechtje waar zelfs de beste koks wel is inspiratie uit durven halen. Omdat je alles in een grote pot doet heb je niet veel afwas en kan dit lekker blijven pruttelen tot je gasten er zijn. Topgerecht voor met de feestdagen.

Wat hebben we nodig? 4pers. (2uur bereidingstijd)

8 kippendijen
2 rode uien
2 rode pepers
4 tenen look
2 el garam masala
1 el kurkumapoeder
10 gepelde tomaten
200ml kokosmelk
100 gr linzen
Beetje boter
1 limoen
200ml griekse yoghurt
Verse gember
Verse koriander
Peper zout

Snijd de gember, 1 teen look en een rode ui fijn. Fruit dit aan in een grote pot met wat boter en doe de kippendijen bij in de pan. Kruid dit met een el garam masala en bak de dijen aan tot ze gekleurd zijn aan de buitenkant. Doe over de dijen het sap van een limoen.Houd deze dan aan de kant. Snijd dan een rode ui, de pepers en de rest van de look fijn en fruit deze aan in dezelfde pot. Doe de rest van de garam masala en kurkuma erbij en roer alles goed. Doe dan de gepelde tomaten en kokosmelk bij in de pot en laat alles sudderen voor 30minuten.

Breng ondertussen de yoghurt op smaak met peper en zout en doe deze in een kommetje om te serveren als garnering.

Mix dan het geheel dat in de pot en voeg de linzen toe en de kippendijen. Laat alles nog een uurtje op het vuur sudderen en serveer het dan in kommetjes met verse koriander.
Als bijgerechtje kan je rijst of naanbrood geven.


Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts