Indische linzensoep

Vegetarisch eten gaat elke maand beter af en ik leer heel veel nieuwe dingen bij. Maar er is een vegetarisch gerechtje dat ik al maak vanaf mijn 16 jaar en dat ik geleerd heb van een echte Indiër.
Een simpele linzensoep vol lekkere kruiden en met een frisse yoghurt erbij. Het ziet er niet heel gastronomisch uit maar is wel heel lekker! Het ideale comfortfood en heel goedkoop. Ook voor de studenten onder ons is dit dus een topgerechtje waar weinig werk aan is. Minder blabla, meer boemboem....


Wat hebben we nodig? (4pers.) 30 minuten bereidingstijd

3 blikken linzen (300gr/ml per blik)
1 grote zoete ui
1 teentje look
1 chilipeper
1 el sambal
1 el kurkuma
1 el komijn
1 groentenbouillonblokje van maggi (keteltje)
200 ml griekse yoghurt
Verse munt
Een halve komkommer
10 radijsjes
3 el azijn
1 citroen
Zout
Peper
Een naanbrood per persoon

Snijd de ui en de look in grove stukken. Fruit deze aan en snijd de chilipeper fijn. Doe deze erbij. Doe de sambal, kurkuma en komijn ook in de pot en meng alles goed. Doe de linzen en hun sap bij in de pot samen met het bouillonketetlje. Doe sap van een halve citroen over het gerecht. Meng alles goed en laat sudderen op een laag vuurtje.

Snijd de komkommer en radijs in heel dunne schijfjes en doe er goed wat zout op, azijn en een beetje citroensap.

Snijd de munt fijn , meng deze onder de yoghurt met peper, zout en citroensap.

Serveer dit alles samen met versgebakken naanbrood en eet de soep ( die een dikke structuur heeft) op met het naanbrood. Geen bestek gebruiken is dus de boodschap.



Bon appetit! X 


Reacties

Populaire posts