Pasta met kokosroom, shitake en scampi

Hebben jullie ook van die dagen dat je thuis komt, dat koken teveel is maar je wel iets lekker en vers wilt eten? Daarom heb ik La Fille Qui Cuisine gestart. Veel mensen denken dat iets lekker vers maken veel tijd kost of een rompslomp is, maar dat is helemaal niet zo. Vandaag maak ik een heerlijke pasta die op 20 minuutjes klaar is en waar je niet heel veel voor in huis hoeft te halen.
De ideale maaltijd voor na een lange werkdag.

Wat hebben we nodig? 2pers. (20'min bereidingstijd)

300 gr verse spaghetti ( koop je bij Delhaize of Albert Heijn)
450 gr diepgevroren gepelde scampi's of tijgergarnalen
200 gr shitakes
1 rode peper
1 rode paprika
1 sjalot
1 teen look
300 ml kokosroom
Chilipoeder
2 eetlepels currypoeder
Verse koriander
Peper 
Zout

Kook de pasta al dente. Snijd de peper, look en sjalot fijn en fruit deze aan. Snijd dan de paprika en shitake in grove stukken en doe deze bij in de pan. Voeg de kokosroom en currypoeder toe en meng alles onder elkaar. Doe hier de gekookte pasta bij en meng alles goed onder elkaar en laat staan op een laag vuur. Spoel de scampi's , droog ze goed af zodat er geen vocht meer aan is en bak deze aan in de pan. Doe er wat chilipoeder op en bak deze aan tot ze net een roos kleurtje krijgen en niet langer. Anders krijg je taaie scampi's.

Doe de pasta met kokosroom in kommetjes, garneer met scampi's , kruid af met peper en zout en leg er wat koriander op.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts