Wraps met halloumi

Een van mijn favoriete kazen is halloumi. Dit is een kaas die je moet bakken of grillen en dan direct moet opeten want anders is hij totaal niet lekker. Je kan halloumi in veel gerechtjes gebruiken en dat maakt het zo leuk om er mee te werken. Vandaag maak ik er wrapjes mee maar je kan er ook overheerlijke slaatjes mee maken. De kaas heeft een vrij vaste structuur en dat kan dus de perfecte vleesvervanger zijn in je maaltijd.

Wat hebben we nodig? (2pers.) 15min. Bereidingstijd

4 speltwraps ( gewone wraps kan ook)
1 blok halloumi ( vind je tussen de mozarella en feta in de rayon van de supermarkt)
100 gr hummus
1 puntpaprika
1 bolcourgette
1 halve aubergine
2 avocado's
1 limoen
Een lepeltje sambal
Olijfolie
Peper
Zout
Lookpoeder

Snijd de paprika, aubergine en courgette in plakjes en marineer deze met wat peper, zout, lookpoeder en olijfolie. Grill in een pan of tussen een grill deze 10 minuten of steek deze in een oven van 200 graden voor 15minuten. Maak ondertussen een guacamole door de avocado's fijn te snijden en te mengen met de sambal en het sap van een limoen.

Snijd de humus in stukken en kruid deze met peper , zout en lookpoeder en bak deze aan in hete pan (1min. Elke kant).

Gooi de wraps nog even in een hete pan en dresseer ze dan met humus, guacamole, gegrilde groenten en heerlijke gebakken halloumi.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts