Quinoa met gegrilde asperges en zalm

Tegenwoordig maak ik vaak gerechtjes die ik de volgende dag mee naar het werk kan nemen. Restjes opeten gaat verspilling tegen en is ook goed voor je portemonnee. Een heel goede tip is dus om te zorgen dat je nadenkt over je porties en of je het de volgende dag nog mee kan nemen of iets anders mee kan doen.

Vandaag een overheerlijke quinoa met op het vel gebakken zalm en groene asperges.

Wat hebben we nodig? (4pers.) 45min. Bereidingstijd

4 zalmhaasjes met vel
400 gr quinoa
1 bundel groene asperges
1 rode ui
1 granaatappel
Verse munt
Halve komkommer
1 pakje feta
1 avocado
3 eetlepels olijfolie
1 limoen
Beetje boter
Komijn
Gemberpoeder
Peper
Grof zout

Bak de zalmhaasjes in een gloeiend hete pan voor 5 minuutjes op het vel. Kruid deze met peper en zout. Snijd de onderste stukken van de groene asperges, kook deze voor 4 minuten en bak deze alsook in een gloeiend hete pan met boter en grof zout en peper.

Hou de zalm en asperges even opzij in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de quinoa goed af en kook dezd voor 13minuten. Spoel deze daarna af met koud water en meng er wat olijfolie onder. Snijd de rode ui , komkommer en avocado fijn en doe deze bij de quinoa. Doe alsook de granaatappelpitten erbij en meng alles goed. Snijd een goede bos munt fijn, doe deze bij de quinoa en knijp het sap van een limoen uit op het gerecht. Kruid goed af met peper, zout, komijn en gember en serveer met stukjes feta. Zet de zalm en asperges in de oven voor 10 minuten op 200 graden en dien dit warm op samen met de lauwe quinoa.

Bon appetit! X


Reacties

Populaire posts