Chakchuka

Dit gerecht is leuk om de naam alleen al, chakchuka. Dit is een supersimpel Tunesisch gerechtje dat je in een pan klaarmaakt en met wat brood serveert. Een heerlijke lunch of diner en je hebt sowieso alle ingredienten in huis. Als dit niet het geval is raad ik aan om naar de winkel te gaan.
Dit gerechtje is dus perfect als je snel iets voor jezelf of voor een paar mensen last-minute in elkaar moest flansen, of voor de studenten die een goedkoop gerechtje willen en al zeker niet willen staan afwassen.

Wat hebben we nodig? 4pers. (20min. Bereidingstijd)

1 ui
2 tenen look
4 eieren
3 tomaten
2 paprika's
250ml passata
Komijn
Kurkuma
1 pepertje
Peper
Zout
Vers brood ( mag ook pitabrood, naanbrood, Turks brood zijn)

Snijd de ui, look en het pepertje fijn en fruit deze aan in de pan. Doe er goed wat komijn en kurkuma bij en blijf goed roeren. Snijd de paprika en tomaat in fijne blokjes en stoof deze mee aan. Doe er dan de passata bij en meng alles goed op een laag vuurtje. Maak vier gaatjes in het gerecht en doe daar de eitjes in ( openbreken zoals een spiegelei). Zet een deksel op de pan en laat dit 6 minuten garen.

Zo simpel kan het leven zijn. Voor dit gerechtje gebruik ik graag de Marmite van Le Creuset. Deze verwarmt het gerecht volledig en aan alle kanten en houdt dit ook lang watm als je het op tafel zet zonder de eitjes door te koken.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts