Een kleurrijk slaatje met bulgur en groene asperges

Als lunchpakketje vind ik boterhammen echt veel te saai. 'S ochtends eet ik wel vaak een boterhammetje onderweg naar mijn werk omdat ik dat makkelijk vind en als ik dan tijdens de middag ook nog eens brood zou moeten eten zou ik dat echt te veel vinden. Vaak maak ik dus een lekker slaatje. Ik maak dan ook grote porties zodat ik er twee of zelfs drie dagen van kan eten. Nog beter is dat tijdens het weekend de bbq kan aansteken en zo'n lekker slaatje als bijgerecht geeft, zo kan je de restjes bewaren voor je lunch.

Vandaag is het een slaatje met bulgur en veel verschillende kleurtjes aan groentjes. Veel variatie maakt het vaak lekker vind ik. Bulgur is ook goed vullend zodat je makkelijk tot de avond toe komt.

Wat hebben we nodig? 4 porties ( 20 minuten bereidingstijd)

400gr bulgur
10 groene asperges
hand vol radijsjes
1 komkommer
2 paprika's
1 blikje kikkererwten
verse munt
1 citroen
Ras el hanout
currypoeder
gemberpoeder
peper
zout
olijfolie

Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven. Dit is meestal rond de 12 minuten. Spoel deze daarna af met koud water. Snijd de groene asperges in stukjes en doe er goed wat olijfolie en peper en zout over. Leg deze even op de grill of bak deze aan in de pan voor 10 minuutjes.
Snijd de komkommer, paprika en radijsjes heel fijn en meng deze samen met de kikkererwten onder de bulgur. Kruid alles goed af met ras el hanout, gemberpoeder, currypoeder en peper en zout. Doe het sap van een hele citroen eronder met vers gesneden munt en dien op met de asperges. Superlekker!

Dit is een vegan gerechtje maar als je wil kan je er ook wat feta of halloumi bij doen.
Voor de vleeseters onder ons past dit ook bij kip of een worstje.

Bon appetit! XReacties

Populaire posts