Tomatensalade met feta

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om lekker te zijn, toch?
Vaak bedenk ik met restjes nog wel leuke gerechtjes. Het belangrijkste is dat je voor goede producten gaat en dan heeft een gerecht eigenlijk vaak niet veel nodig.
Dit lekker slaatje kan dienen als lunch of als extra gerechtje bij de bbq.

Ik had veel gekleurde tomaatjes over, deze zien er niet enkel leuk uit maar geven wel een lekkere variatie aan smaak. ze zijn ideaal voor in een fris slaatje te gebruiken.
Alsook gebruik ik feta. Na mijn terugkomst van Griekenland ben ik enkel nog meer kaasverslaafde geworden dan ik al was. De heerlijkste kazen brachten ze daar, uit de oven, gebakken of gewoon met wat olijfolie. Sinds mijn terugkomst ben ik dus helemaal terug in to kaas.

Wat hebben we nodig? 2pers. (10min. bereidingstijd)

300 gr gemengde tomaatjes
1 pakje fetakaas van ongeveer 250g  (neem goede fetakaas, bij delicatessenzaak heb je vaak verse)
Paar lepels goede olijfolie
rozemarijn
peper
zout

Was en snijd de tomaatjes, doe deze in een bordje dat in de oven kan. Doe er olijfolie, peper en zout over. Doe dan de fetakaas en de verse rozemarijn erbij en doe dit in de oven voor 10 minuutjes op 200 graden. Je kan dit uiteraard ook koud eten.

Ik eet dit liefst met een stukje focaccia brood met wat olijfolie over, maar je kan het ook met kip of vis ofzo eten.

Sorry dat ik zoiets simpel op de blog zet maar vond het zo lekker dat het er wel op moest komen!


Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts