Salade met bloemkool en kikkererwten

Ik vermeld echt heel vaak dat het niet altijd het recept is maar vooral respect voor goede producten dat eten pas echt lekker maakt. Als je een paar producten goed klaar maakt heb je helemaal niet veel ingrediƫnten nodig. Vandaag maak ik dus een supersimpele maar heerlijke vegan salade waar ik de inspiratie heb gehaald bij een superleuk restaurantje in Antwerpen. Voor mijn verjaardag hebben familie/vrienden mij en mijn vriend daar mee naar toe genomen en ik vond dit een topkeuze!
Middle eats serveert allemaal simpele producten maar (h)eerlijk klaargemaakt. Ze hebben veel vegetarische gerechtjes daar en er was een gerecht zo simpel maar zo lekker dat ik het niet vergeten was, bloemkool uit de oven. De bloemkool was zo lekker gekruid dat het niet meer nodig had dan dat. Dus gebruik ik vandaag in mijn gerecht dezelfde bloemkool.

Wat hebben we nodig? 2pers. (1u30 bereidingstijd)
1 bloemkool
1 blik kikkererwten
sla met rucola uit een pakje
currypoeder
komijn
gemberpoeder
zout
3 lepels olijfolie

Kruid de bloemkool met veel currypoeder, komijn, gemberpoeder en zout. Doe de olijfolie erover en doe de bloemkool op bakpapier 80 minuten in de oven op 180 graden.
Snijd deze erna in grove stukken en meng deze met kikkererwten , sla en nog een beetje olijfolie.

Weer een supersimpel gerechtje maar wel heel lekker.


Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts