Pad Thai

Zo lang geleden dat ik nog op geblogd heb. Ik heb geen geldig excuus maar er zijn echt heel wat veranderingen geweest. Ik heb vaak mijn gezonde levensstijl verwaarloosd maar ben vastberaden om er terug in te vliegen. Natuurlijk heb ik nog altijd gezond gekookt en snelle gerechtjes gemaakt, maar het is dringend tijd dat ik ze terug deel op de blog. Het bespaard me ook veel memoblaadjes om receptjes op te noteren en aan mensen mee te geven.

Vandaag komt er een superlekkere pad thai op ons bord die klaar is op 20 minuutjes.

Wat hebben we nodig? (4pers. 20 minuten bereidingstijd)

400 gr brede glasnoedels
1 teen look
1 rode ui
250 gr sojascheuten
100 gr shitakes
100 gr tuinbonen
3 eieren
1 blokje gember
3 lepels siracha
5 lepels sojasaus
5 lepels ketchup
5 lepels tamarinde ( vind je bij Aziatische afdeling in de supermarkt)
200gr pindanoten
verse koriander
lente-uitjes
gefrituurde uitjes

Kook de noedels 4 minuutjes. Bak ondertussen de 3 eieren en maak er scramble van, houd deze dan opzij.
Snijd de look , ui en gember fijn en doe meng deze in een kom met de siracha,sojasaus,ketchup en tamarinde. Meng hier ook de sojascheuten, shitake en tuinbonen in en doe alles in de wok. Maak de pindanoten fijn met een vijzel en voeg deze toe. Meng de gekookte glasnoedels onder het gerecht en voeg de scramle van eieren toe erbij.

Doen op met koriander, lente-uitjes en gefrituurde uitjes.


Bon appetit! X


Reacties

Populaire posts