Thaise gehaktballetjes

Het laatste anderhalf jaar eet ik voornamelijk vegetarisch. Af en toe eet ik nog wel eens een stukje vis maar rundvlees en varkenvlees zijn toch helemaal afgezworen. 

Vaak probeer ik dan met vegetarisch gehakt zoals seitan toch een spaghetti bolognese na te bootsen en op zich lukt dat wel heel erg goed maar toch kan ik wel echt verlangen naar een gehaktbal.
Bij bioplanet ben ik dan biologisch kippengehakt gaan kopen en heb ik me eraan gewaagd om Thaise gehaktballetjes te maken. Deze waren echt superlekker en zeker de moeite om eens te maken.

Wat hebben we nodig? (4pers. 1 uur bereidingstijd)
500gr biologisch kippengehakt 
klein stukje gember
1 pepertje
1 sjalot
verse koriander
1 citroengras
2 eetlepels vissaus
1 teentje look (geperst)
2 paprika's
2 paksoi
250 gr champignons
1 courgette
1 broccoli
100 gr glasvermicelli
een hand vol sesamzaadjes
3 eetlepels sojasaus
1 ei
100 gr broodkruim
Lente uitjes


Snijd het pepertje, de gember, de sjalot, citroengras, koriander en een paprika superfijn. Doe hier de vissaus en de geperste look bij en meng met het kippengehakt. Doe er een losgeklopt ei bij en de broodkruim en maak vrij grote gehaktballetjes.
 

Laat de vermicelli 5 minuten weken in kokend water. Snijd de champignons, paksoi,courgette,paprika en broccoli in grove stukken en wok deze in kokosolie. Doe de vermicelli erbij en werk af met sojasaus en sesamzaadjes. 

Bak de balletjes in een pan met een deksel tot ze helemaal gaar zijn vanbinnen.

Doe er nog wat lente uitjes over en eventueel verse koriander en het gerechtje is klaar.


Bon appetit!


Reacties

Populaire posts